ms dieet Bulletproof koffie

 

BULLETPROOF KOFFIE

Bulletproof koffie een uitkomst om je dag mee te beginnen ook als je vast en/of in ketose bent is. De koffie bevat nl geen koolhydraten en eiwitten en onderbreken het vasten niet. Deze koffie helpt mijn cognitie te verbeteren, daar waar ik anders de dag begin met “brainfog” ben ik na bulletproof koffie helder en gefocust. Door de vetten die worden toegevoegd voel ik geen honger tot de lunch. Voor mij maakt deze koffie een groot verschil in hoe mijn lichaam reageert op het vasten.

Bulletproof koffie is bedacht door biohacker Dave Asprey, die op het idee kwam in Tibet waar hij zich na het drinken van yak thee met boter als herboren voelde. Hij ging thuis experimenteren en kwam met het ultieme recept; een koffieboon vrij van schimmels en een combi van echte boter en kokosolie (octane, xct of mct olie). Het werk echt!

Ik kies voor Dave’s bonen en olie omdat ik na experimenteren met andere soorten heb gemerkt dat mijn cognitie hierbij toch echt het best functioneert. Als je andere koffie wil gebruiken kan dat prima. Let er dan op dat je een biologische, gewassen, singel estate koffiesoort neemt.

De koffie is ook te vervangen voor groene thee.

Ingrediënten bulletproof koffie:

  • eetlepel grasboter ongezouten (als je geen zuivel verdraagt kun ghee proberen en anders gewoon weglaten)
  • 20/25 gram octane olie, XCT olie of kokosolie
  • twee dl hete vers gezette koffie van bij voorkeur bovengenoemde hoge kwaliteit.

 

Bereiding bulletproof koffie:

  • doe alles in je voorverwarmde blender en mix tot een romig geheel. Als je geen boter toevoegt wordt de koffie minder romig.
  • enjoy!

ms dieet Bulletproof koffie